SOAP OPERA

11:03 / Diutarakan oleh Mohd Khairul Aizuddin /

1. Bila memiliki kereta, mencuci merupakan satu masalah apabila kereka menjadi kotor dan tidak bermaya.

2. Adakalanya membasuh sendiri menjimatkan. Akan tetapi, bila tak cukup masa, car wash menjadi pilihan.

3. Jika anda mencuci kereta di Terengganu, harganya RM10 tetapi di KL, ia hanya RM8.

4. Perbezaan harga yang agak ketara berikutan warga Terengganu gemar membasuh sendiri kereta mereka. Maka harga naik untuk menanggung segala kos yang ada.

5. Pelik juga, agak berlawanan dengan konsep perniagaan. Permintaan kurang, harga pulak naik.

6. Akan tetapi aku suka melihat kenderaan dibasuh oleh mereka. Sungguh tekun, rajin dan teliti.

7. Oh ya sebut pasal teliti, aku pernah berjumpa dengan seorang warga kampung aku yang gemar mencuci kereta iswara beliau sehingga rim dan tayar habis dicabut.

8. Bila hujan, sayang pula kereta itu. Maka anak bini dibawa kuyup menaiki motor. Memang bodoh.

9. Baru pakai iswara, dah hidup susah nak jaga kereta. Nasib baik tak pakai caldina..

3 pemikiran bernas dari masyarakat:

Comment by Jalak Lenteng on July 12, 2010 at 2:45 PM

hahaha...typical.....slalu tgk org cmni....

Comment by Joseph on July 13, 2010 at 2:13 PM

btol2.. tp first time aku tgk pelampau macam ni..

Comment by Jalak Lenteng on July 14, 2010 at 3:31 PM

ko penah tgk keta gen 2 yg ditutup bawah garaj tp g shopping kat pasar nek yamaha sport...smpai terbalik2 sayur....ish2..

Post a Comment