LIFE

19:58 / Diutarakan oleh Mohd Khairul Aizuddin / pemikiran bernas dari masyarakat (3)

1. nampaknya kehidupan aku akan bermula di Terengganu. ntah di mana agaknya.

2. aku sebenarnya masih belum bersedia berikutan lokasi sebenar tak dapat dipastikan lagi.

3. kebelakangan ini aku sangat sibuk sehingga aku tak ada masa untuk updae blog ini..

4. aku akan update dengan penulisan jurnal hidupku.. tunggu ye..

INTERNET

21:30 / Diutarakan oleh Mohd Khairul Aizuddin / pemikiran bernas dari masyarakat (5)

1. sekarang ini aku ada masalah untuk mengakses internet sekerap mungkin. akibatnya, aliff menjadi tarikan sambilan untuk melayari internet dengan kadar murah hanya RM0.50 dan agak pantas.

2. ini berikutan dengan masalah aku tidak membayar bil maxis broadband akibat dari kesilapan sendiri.

3. bapa aku ada mengingatkan supaya aku memeriksa dan membuat bayaran sekiranya perlu. aku pula menjawab dengan selamba "boleh lagi ni bah".

4. tengoklah apa dah jadi. kan dah kena potong. bila abah aku diberitahu katanya "itulah, hari tu suruh check cakap boleh je, nanti-nantilah". padan muka aku..

5. aku belajar sesuatu dari kejadian ini. pengurusan diri bukan sekadar pada diri kita sahaja tetapi melibatkan semua urusan yang BERKAITAN supaya apa yang ada pada diri kita tidak terjejas akibat kealpaan sendiri memandang remeh dengan urusan yang perlu diselesaikan.. au sekarang menghadapi masalah untuk mengemaskini blog ini. aku akan lakukan sekiranya ada kesempatan untuk melayari internet..

6. sekali lagi, padan muka aku.. hahaha

HIBURAN

21:19 / Diutarakan oleh Mohd Khairul Aizuddin / pemikiran bernas dari masyarakat (3)

1. semua orang ingin berhibur. tidak kira bila-bila masa terluang, adalah saatu perkara membosankan jika masa yang ada tidak diisi dengan hiburan.

2. pada aku, dahulu aku mengelakkan bermain GAME sebagai hiburan kerana takut terjebak. akan tetapi tidak lagi sekarang ini.

3. dalam situasi sekarang, aku melihat diri aku berada dalam keadaan stabil di mana aku boleh berseronok dengan bermain game sebagai satu komitmen sambilan.

4. pelbagai jenis game dicuba untuk tujuan berhibur di tahap maksimum. sungguh seronok berhibur dengan bermain game..

5. akan tetapi aku tidak harus lupa bahawa perjalanan kerjaya aku masih jauh lagi. banyak lagi cabaran yang perlu ditempuhi..

6. aku akan memastikan aku tidak sesat dan lalai dengan hiburan yang aku alami sekarang ini..