KEWARTAWANAN

09:07 / Diutarakan oleh Mohd Khairul Aizuddin /

1. terkejut juga mendengar dengan apa yang berlaku semalam.

2. lawatan dari KJ dijangka bermula hari ini, tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya.

3. bila dikatakan lawatan mengejut, sudahnya tak bersedia, maka bangkailaah jadinya.

4. nak dikata bangkai pun tak layak. tak tahulah apa taraf yang patut diberikan pada 'bigfoot' ini.

5. bila ditanya alasa, memang indah alasan itu. nampak profesional, tapi haram jadah semata.

6. hati berbelah bagi dipilih sebagai alasan kukuh kali ini. dulu nak drop course, pulak tu nak kerja kilang dan bukak cybercafe.

7. hari ini, bukan itu yang diperkatakan. kewartawanan menjadi pilihan untuk kali ini.

8. bagi aku, ini adalah satu alasan belaka. apa lagi yang boleh dikata dengan makhluk yang berbau hancing macam ni?

9. wartawan tu bukan ke satu kerjaya yang mencabar? kerja tak tentu masa, dan yang paling pening minat untuk jadi wartawan tu perlu disemai dahulu.

10. apa jadi wartawan boleh main game lama-lama?

11. pikirkanlah.. aku baru cakap pasal perubahan. lain perubahan yang diseru, nak jadi wartawan pulak kali ni..

12. kepada pihak wartawan disana.. korang tak malu ke si bangkai ni nak bekerja dengan korang? insan pemalas yang suka bercerita berdegar-degar tapi tak masuk akal ni?

13. apa berita yang nak diselit? media manakah yang nak terima makhluk ni?

14. entah2 jumpa VIP nanti pun korang jugak yang akan malu dengan bau pelik si makhluk ni nanti..

15. kepada makhluk tersebut.. dahla oi.. cakap jela yang ko nak main game. bukan malas belajar, serba serbi ko malas..

16. aku pun bodo, buat kotor blog aku je kutuk makhluk ni.. haishhh!!

5 pemikiran bernas dari masyarakat:

Comment by Sakti Arjuna on April 10, 2009 at 9:41 AM

hahaha...panas bang??awak fikirla cara supaya makhluk ini tidak lagi dapat merosakkan anak bangsa dan negara kita..

Comment by Joseph on April 10, 2009 at 11:56 AM

itulah pasal.. baik hantar ke sabah dan sarawak.. biarkan orang sana yang ajar dia betapa indahnya hidup tanpa GAME..

Comment by Azray on April 10, 2009 at 12:16 PM

ish makhluk mana yg dimaksudkan 2...??

Comment by Joseph on April 13, 2009 at 9:27 AM

sape lagi.. abang angkat kamu la.. haha

Comment by MeMeR on April 13, 2009 at 3:35 PM

No idea whatsoever

Post a Comment