CHICKEN

12:34 / Diutarakan oleh Mohd Khairul Aizuddin /


1. Maaf kerana sudah agak lama aku tidak berkomitmen di blog. Sibuk benar sebenarnya.. Terlalu banyak kerja yang perlu dibereskan.

2. Oh ya, instant blog dah tak ada, instant tu maksudnye boleh berblog di mana-mana, tapi apakan daya dah susah sikit sekarang ni. Maklumlah internet pun masih dalam pemasangan.. Ape keje ntah mereka itu.

3. Eh, maaf buat apa, bukan ramai orang baca pun.. Eh silap, aku rephrase, ade la sikit orang baca, silap-silap sebab lama tak update, dah tak ada reader langsung dah hahaha..

4. Cukuplah aku di masa hadapan yang baca sambil ketawa kecil. Puas juga.

5. Ok, ayam terbahagi kepada dua ye. Ayam berkasut dengan yang tidak berkasut. (Dictionary of Syapik Samat 2008)

6. Pagi tadi aku diberi amaran oleh seorang manusia yang baik, mulus, gebu dan baik perlakuannya bertukar menjadi seekor ayam yang enak rasanya. Sebak juga aku menulis menatang ini kali ini.

7. Diberitahu kepada kakakknya bahawa beliau ke Program anjuran pihak luar yang menyebabkan beliau ponteng selama beberapa hari kemudian dikencing kakaknya bersama aku sekali bahawa program ini jauh dari tempatnya dan ini adalah program rasmi.

8. Setelah diduga, maka nyatalah beliau layak disyaki berseronok bersama boyfriend barunya di kawasan yang agak jauh juga. Aku kesian minah ni. Dahlah cantik, baik dan sekarang dah merelakan diri pulak.

9. Jika diikutkan mahu sahaja aku menjadi hero tamil seperti Rajni Khanth yang akan menyelamatkan keadaan.

10. Eh? Keadaan siapa? Keadaan diri aku pun tak stabil, sibuk nak tolong orang.

11. Jadi dengan sukarelanya aku mengatakan PEGI MAMPOS. Aku apa kesah, kau baik ke, kau cantik ke, PEGILAH MAMPOS DENGAN BUAYA ITU.

12. DAN JANGAN MERINTIH SAMA AKU BAHAWA LELAKI INI JAHAT, KERANA KAU SUDAH MENGETAHUI ASALNYA.

Penat aku tolong, sesat jugak kau.. Wah sai..

3 pemikiran bernas dari masyarakat:

Comment by junilaila azhar on October 24, 2010 at 8:52 PM

ko buaya ke ayam neh???

Comment by Jalak Lenteng on October 29, 2010 at 3:01 AM

aduhai ayam.....meh la sini aku jager....

Comment by Joseph on October 31, 2010 at 9:01 AM

juni: aku buaya yang baik beb..
jalak: haha aku rase mmg ko far better..

Post a Comment